NADA - øreakupunktur

Jeg er uddannet NADA-øreakupunktør. NADA er en forkortelse af: National Acupunture Detoxification Association. 

NADA historie

NADA-metoden bygger på Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) hvor akupunkturpunkterne balancerer organerne, som både regulerer krop og psyke. Mere end 2000 års erfaringer er med NADA samlet og gjort tilgængelig på en måde, så de kan anvendes i det praktiske arbejde med bl.a. afhængighed.

NADA-metoden blev introduceret i 1974 på Lincoln Hospital i New York som alternativ til metadonbehandling. To år senere viste erfaringerne så gode resultater at man siden 1976 har afskaffet metadon, benzodiazepiner og anden medikamentel substitutionsbehandling til fordel for øreakupunktur.

Siden 1990 har metoden bredt sig til ca 20 europæiske lande. I Danmark startede NADA på Amtshospitalet i Nykøbing Sj. I 1997.

NADA kan anvendes både som led i behandling af misbrug og afhængighed og som understøttelse af andre psykoterapeutiske forløb.

NADA i hverdagen

NADA kan bruges af alle. Det kræver ikke en diagnose. Metoden drejer sig om at skabe balance fysisk såvel som psykisk.

Kernen i NADA er at finde ro og blive bedre til at lytte til sig selv. De første behandlinger er meget stresslindrende her og nu. Senere er fokus mere på indre ro og fordybelse, så den enkelte kan finde nye strategier for sit liv. Mange beskriver, at nålene giver dem ro og styrke til at kunne være i deres krop. På den måde har NADA flere lighedspunkter med bl.a. meditation, mindfulness.  Man behøver ikke at gå i terapi for at bruge metoden. Mange får NADA f.eks. to gange om ugen for at støtte egen udvikling.

De fem NADA-punkter

1: Sympatikus: omsorg, sindsro, intellekt og ernæring.

2: Shen Men: Social relation, håndtering af følelser, at åbne sig for sig selv.

3: Nyren: Viljestyrke og kontrol af dødsangst.

4: Lungen: Sorg og tab. At være tilfreds.    

5: Leveren: Aggression, planlægning og udførelse samt kreativitet.

Gruppe synergi

NADA som gruppebehandling er særdeles effektivt. At være stille i en gruppe sammen med andre mennesker er en kraftfuld oplevelse, som opbygger tillid og tryghed. Men det drejer sig ikke kun om det konkrete fysiske fællesskab. Gruppebehandling har ofte en synergetisk og dermed forstærkende effekt på et terapeutisk forløb. Mange kan tydeligt beskrive oplevelsen af energien i gruppen.